به گزارش خبرنگار خبرگزاری «حوزه» حجت الاسلام و المسلمین احمد فرخ فال صبح امروز در جمع کارکنان مدیریت حوزه علمیه استان قم در مدرسه دارالشفا، تسلیت فرا رسیدن تاسوعا و عاشورای حسینی اظهارداشت: دشمنی و کینه توزی ابوسفیان پس از رحلت پیامبر(ص) ادامه داشت تا اینکه ابوسفیان با جمع آوری چند نفر در سقیفه و عملیاتی کردن نقشه های شوم خود درصدد انتقام گیری از رسول الله (ص) بود.
رئیس مجمع عمومی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم افزود: به دنبال رحلت پيامبر اسلام(ص) و تشكيل سقيفه، و كنار زده شدن اهل بيتعليهم السلام از صحنه حكومت، روز به روز بدعتها و انحرافها افزونتر شد و در زمان خلافت يزيد، به اوج خود رسيد.
حجت الاسلام و المسلمین فرخ فال با بیان اینکه ريشههاى فرهنگى و اجتماعى قيام عاشورا را بايد در اين انحرافها جستجو كرد، ادامه داد: در حوزه دينپژوهى، يكى از موضوعات بايسته تحقيق و پژوهش، بررسى و شناخت اسباب و عوامل مؤثّر در وقوع حادثه عاشورا است.
وی اظهارداشت: ضرورت بحث از آنجا ناشى مىشود كه عدهاى، ريشه اين حركت الهى را منحصر به دوران ده ساله امامت امام حسين عليه السلام و آغاز خلافت يزيد مىدانند؛ درحالى كه شواهد و قرائن مستدلّ نشان مىدهد ريشههاى آن به زمان بعد از رحلت پيامبرصلى الله عليه وآله بر مىگردد كه عدهاى با ايدههاى نامبارک زير سايه بان (سقيفه) جمع شدند و در تدارک يك استحاله عظيم عقيدتى - فرهنگى برآمدند.
حجت الاسلام والمسلمین فرخ فال گفت: اشكال كار اينجا بود كه بعد از پيامبرصلى الله عليه وآله حاكميت جامعه نبوى را افراد نالايق به عهده گرفتند و باب بدعت، انحراف و دورى از معنويت را بر روى مسلمانان گشودند و جامعه مسلمين را به هرسويى كه مىخواستند، كشاندند.
مدیر حوزه علمیه استان قم افزود: ريشهيابى جريان كربلا و نگاه ژرف و عميق به اين برهه سرنوشتساز تاريخ اسلام ضرورتى است بطوریکه بعد از رحلت جانگداز نبىّ مكرّم اسلامصلى الله عليه وآله، انواع انحرافات و بدعتها در دين مبين اسلام رسوخ كرد و چهره واقعى آن را تغيير داد.
وی بیان داشت: اصحاب سقيفه خوب مىدانستند كه اگر ارزشهاى الهى و فرهنگ ناب محمدى به رهبرى اهل بيت عليهم السلام در جامعه نبوى تبليغ گردد، حاكميت آنان متزلزل و ناپايدار خواهد شد، از اينرو چاره را در انحراف جامعه و دورى آن از عترت پيامبرصلى الله عليه وآله ديدند.
خانه نشینی علی(ع) ضربه جبران ناپذيرى بر پيكر جامعه نوبنياد نبوى وارد کرد
رئیس مجمع عمومی جامعه مدرسین ادامه داد: كنار گذاشتن حضرت علىعليه السلام و خانه نشين كردن او ضربه جبران ناپذيرى بر پيكر جامعه نوبنياد نبوى وارد كرد و زمينه را براى رواج انواع انحرافات و نوآورى در دين مهيّا نمود، بدعت در دين يكى از حركتهاى تبليغى امويان بود.
حجت الاسلام والمسلمین فرخ فال اظهارداشت: خلیفه سوم بدعتهاى بسيارى در دين گذاشت، اين بدعتها آن قدر زياد و آشكار بود كه عايشه درباره آن گفت: «پيراهن رسول خدا صلى الله عليه وآله هنوز نپوسيده ولى تو سنّت او را از بين بردهاى».
وی خاطرنشان کرد: معاويه در گام اول به تحريف و واژگون نشان دادن دين در نزد مردم كم اطلاع شام اقدام نمود و در تحريف آن تا آنجا پيش رفت كه وقتى با سپاه خود به صفين مىرفت، در بين راه در روز چهارشنبه نماز جمعه خواند، بهطورى كه حتى يك نفر نپرسيد چه مناسبتى بين چهارشنبه و نماز جمعه است؟
حجت الاسلام والمسلمین فرخ فال با بیان اینکه پس از اتمام حاکمیت 25 ساله سقیفه و رسیدن خلافت به امام علی (ع) و بعد از شهادت ایشان به امام حسن(ع) و کارشکنی دشمنان در طول این سالها اظهارداشت: با وجود آن كه حضرت على عليه السلام در راه احياى حق و عدالت سختىهاى زيادى را تحمّل نمود، اما طى قريب پنج سال حاكميت، با كارشكنىهاى فراوانى رو به رو شد و سرانجام به دست شقىترين فرد به شهادت رسيد.
وی افزود: با شهادت حضرت علىعليه السلام و آغاز امامت امام حسن مجتبىعليه السلام، معاويه به مخالفت و كارشكنى هاى خود ادامه داد و چون همواره از موقعيّت معنوى و اجتماعى آن امام بزرگوارعليه السلام ترس داشت، چندين بار نقشه شهادت كريم اهل بيتعليه السلام را طرحريزى كرد و سرانجام آن سبط نبى اكرمصلى الله عليه وآله را با زهر مسموم و به شهادت رسانيد.
استاد حوزه علمیه قم به تشریح دوران امامت حضرت سید الشهداء پرداخت و افزود: امام حسين عليه السلام بنابر ملاحظاتى كه در دوران امامت برادرش امام حسن عليه السلام وجود داشت، همان نقش برادر بزرگوارش را ايفا كرد و مدت 10سال به علت شرايط موجود در جامعه مسلمانان و به لحاظ رعايت صلح برادرش، كه مورد تأييد او نيز بود، در مقابل معاويه دست به قيام نزد، اما از لحاظ سياسى، به مبارزه با او پرداخت و سكوت نكرد، تا اين كه معاويه در رجب سال 60هجرى به هلاكت رسيد و به جاى او پسرش يزيد به خلافت رسيد.
حجت الاسلام والمسلمین فرخ فال ادامه داد: ماهيت ضد دينى حكومت يزيد چنان مبتذل بود كه منكرات به صورت علنى بروز يافت و مجلس شراب و لهو و لعب برپا نمود و به اعمالى دست مىزد كه با شئونات حكومت اسلامى و خلافت دينى كاملاً ضدّيت داشت، سبک سرىها و انحرافات يزيد نه تنها از سوى اطرافيانش تقبيح نمىگرديد، بلكه براى جلب رضايت وى، آنان پيوسته زبان به مدح و تمجيد مىگشودند و شاعران دربارى برايش مديحههاى گوناگون مىسرودند.
وی بیان داشت: بنابراين امام حسينعليه السلام يكى از دلايل مهم قيام خود را مبارزه با منكرات و بدعتها و احياى سنّت نام برده و در نامهاى كه به برخى از بزرگان نوشت، اين چنين بيان مىكند: «... و أنا أدعُوكُم إلى كتاب اللّه و سنّة نبيّه فإنّ السُّنّة قد اُميتت و إنّ البدعةَ قد اُحييتْ و إن تسمَعُوا قولى و تُطيعُوا امرى أهدِكُم سبيلَ الرّشاد و السّلام عليكُم و رحمةاللّه»(9):«من شما را به كتاب خدا و سنت پيامبرصلى الله عليه وآله دعوت مىكنم، زيرا سنت نابود شده و بدعت و انحرافات زنده گشته است. اگر سخنم را بشنويد و از من اطاعت كنيد، شما را به راه رشد و بالندگى هدايت مىكنم. درود و رحمت خداوند بر شما باد».
حجت الاسلام والمسلمین فرخ فال تصریح کرد: بنابراين حضرت اباعبداللّه الحسينعليه السلام، براى مبارزه با انحرافات و بدعتهايى كه يزيد آنها را شدت بخشيده بود، به حركت بنيادى عاشورا دست زد و در قيام پرشكوه خود در صدد برآمد تا چهره واقعى آيين محمدى و اسلام ناب را به جهانيان معرفى كند و پيام معنوى قرآن را به تشنگان معارف برساند و از فرهنگ دينى غبارزدايى كند.
انتهای پیام 313/17
نظر شما